Jatkokäsittely

Jatkokäsittely

Rühlen sekoittimet soveltuvat vakuumin ja jäähdytyksen ansiosta erityisen hyvin myös maseeraukseen, marinointiin ja suolaukseen. Laitteiden kokoluokat kattavat niin pienen kuin suurenkin toimijan tarpeet. Kestävän ja hygieenisen rakenteen ansiosta laitteet ovat helposti puhdistettavia. Sekoittimen ulompi lapa kaapii seinät ja pohjan tarkasti, jolloin tuotetta ei pääse kertymään laitteen seinille. Laitteisiin on saatavilla sisempi sekoitinlapa, joka takaa tehokkaan sekoittumisen koko säiliön tilavuudelta. Lavat toimivat itsenäisesti ja niitä voidaan pyörittää yksilöllisillä nopeuksilla joko samaan tai eri suuntaan toisistaan riippumatta. Laitteen kallistuskulmaa voidaan säätää, jolloin yhdessä vakuumin, jäähdytyksen ja sekoitinlapojen ansiosta jokaiselle tuotteelle löytyy optimaalinen sekoitustapa. Sekoitusohjelmat voidaan tallentaa käyttöpaneeliin, ja yksi sekoitusohjelma voi sisältää useita askeleita. Näin ollen sekoittimen ominaisuuksia voi käyttää monipuolisesti yhdistelemällä esimerkiksi erilaisia vakuumiasteita, kallistuskulmia ja sekoitinnopeuksia ohjelman kuluessa.

Päämiehen omalle sivustolle

Variomix-spiraalisekoittimissa yhdistyy nopeus ja hellävaraisuus. Sekoittimissa on kaksi sisäkkäistä spiraalia, joita voidaan pyörittää itsenäisesti haluttuun suuntaan halutulla nopeudella. Sekoitettavaan materiaaliin ei spiraalimuodon ansiosta kohdistu lainkaan suoraa ja repivää liikettä. Näin esimerkiksi salaatit tai lihatuotteet pysyvät mahdollisimman ehyinä, mutta sekoittuvat silti nopeasti ja tehokkaasti. Variomix-sekoittimia on saatavilla 150–4000 litran kokoluokissa. Tarpeen tullen laitteen voi varustaa mm. keitto- tai jäähdytyssuuttimilla, vakuumi-, punnitus-, vesimittari- tai mikroaaltovarustuksella.

Päämiehen omalle sivustolle

Seydelmannin tehokkaita sekoitinlihamyllyjä voi käyttää joko sekoittimena, myllynä tai näiden yhdistelmänä. Ensiluokkaiset valmistusmateriaalit ja huolella suunnitellut tekniset ratkaisut tekevät koneesta pitkäikäisen, eikä mekaanista kulumista juurikaan esiinny. Sekoitinlihamyllyihin voi liittää myös jäähdytys- tai vakuumivarustuksen.

Päämiehen omalle sivustolle

Kaikki Seydelmannin lihamyllyt valmistetaan ruostumattomasta teräksestä. Valikoima on laaja ja sisältää sopivan koneen niin pienelle kuin suurellekin yritykselle. Myllyjä saa myös sekoitinvarustuksella, jolloin esimerkiksi mausteet ja lisäaineet voi lisätä ennen jauhantaa. Lisäksi Seydelmann tarjoaa oman malliston jäisen raaka-aineen jauhamiseen sekä universaaleja malleja, joilla voi jauhaa tuoretta ja jäistä raaka-ainetta samanaikaisesti.

Päämiehen omalle sivustolle

Handtmann vakuumitäyttölaitteeseen on saatavilla lisävarusteena lihamyllyvarustus, jolla tuote voidaan ajaa haluttuun partikkelikokoon. Ruiskun ja myllyn nopeuksia voidaan säätää toisistaan riippumatta, jolloin tuote saadaan vaivattomasti halutun näköiseksi. Jauhelihalinjassa erillinen katkontalaite pätkii jauhelihamaton giljotiiniperiaatteella haluttuun kokoon ja siten eri pakkauksiin sopivaksi.

Päämiehen omalle sivustolle

Kuutiointi- ja suikalointikoneet

Rühlen valikoimista löytyy kuutioimiseen ja suikalointiin  soveltuvia koneita kaikkien kokoluokkien toimijoille. Pienimmät laitteet ovat manuaalisesti ladattavia, kun taas kokohaitarin yläpäästä löytyvä kookkain kone on tarvittaessa mahdollista ladata täysin automaattisesti. Leikkuuterien tyypeillä ja terien jaolla voidaan vaikuttaa leikkausgeometriaan ja sitä kautta luoda joustavasti erilaisia paloja. Huolimatta lukuisista mahdollisista terien kokoonpanoista, terien vaihtaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Näin tuotevaihdot pysyvät lyhyinä ja tuotantoprosessi tehokkaana.

Päämiehen omalle sivustolle

Leikkeiden ja pihvien leikkaamiseen MAJAlta on saatavilla kolmea automaatiotasoltaan erilaista konetta. Läpiajettavat koneet ohjaavat ja puristavat lihan joko vertikaalisten tai horisontaalisten teriensä läpi. Leikkaus on tasaisen tarkka, joskaan leikatut palat eivät ole lihan epäsäännöllisen muodon vuoksi määräpainossa. Automaattisessa määräpaino leikkuukoneessa liha puolestaan puristetaan muotin sisällä kasaan ja syötetään terälle, jolloin määräpaino saavutetaan vaivattomasti. Tästä vielä pidemmälle automatisoitu versio syöttää leikatut palat halutunlaisena kokonaisuutena rasiaan.

Päämiehen omalle sivustolle

Pintamausto-, kuiva- ja märkäpaneerauslaitteet

Alcon pintamausto-, kuiva- ja märkäpaneerauslaitteiden avulla tuotteiden pinnalle voidaan laitetyypistä riippuen lisätä erilaisia nestemäisiä ja tomumaisia aineita, sokereita, jauhoja, muruja ja muita vastaavia aineosia. Laitteita on saatavilla eri kuljetinleveyksillä (250–1000 mm), minkä vuoksi ne sopivat monelle eri tuotantokapasiteetille.

Päämiehen omalle sivustolle

MAJA on tuotekehityksessään panostanut erityisesti jäänmuodostustilan puhdistamisen helppouteen ja nopeuteen sekä manuaalisesti että automatisoituna. Tuotekehityksen tuloksena syntyi MAJAn HY-GEN-mallisto, jolla onnistuu sairaalatason jään tekeminen päivittäin uhraamatta siihen liiaksi kallista työaikaa.

MAJA HY-GEN -jäähilekoneet voi purkaa jäänmuodostustilan pesua varten helposti ja nopeasti ilman työkaluja. Laitteisiin on saatavilla myös viikkoajastinohjattu pesujärjestelmä. Mikäli koneen seisonta-aikaraja ylittyy, sisälle jäänyt vesi poistuu automaattisesti. MAJA erottuu muista myös tuotetun jään lämpötilan ( -7°C) osalta. Jää on kuivaa koivunlehtimäistä liusketta, jonka jäähdytyspinta-ala on suuri.

Päämiehen omalle sivustolle