02.03.2021

Handtmann uutuuksia vuodelle 2021

VF 820 ja VF 828 ovat uuden sukupolven keskikokoluokan ruiskuja, joista jälkimmäinen on skaalautuva, mikä mahdollistaa kapasiteetin kasvattamisen myöhemmin pelkän ohjelmistopäivityksen avulla. VF 820 soveltuu mainiosti esimerkiksi makkaran tai kokolihatuotteiden ruiskutukseen, tai erilaisten tuotteiden annostelu- ja muotoilukäyttöön. VF 828 on samankokoinen, mutta hieman tehokkaampi ruisku, johon on mahdollista liittää myös myllykäyttö. Molempiin ruiskuihin on saatavilla automaattinen mollannostolaite sekä useita optioita, kuten ympäröivän ilman desinfiointi UV-säteilyllä tai automaattinen esipesujärjestelmä.

FS 525 on monikäyttöinen ruiskuun liitettävä muotoilu- ja leikkauslaite, jolla voidaan leikkaustyökalua (reikälevy- tai sirppileikkuri) vaihtamalla valmistaa erimuotoisia tuotteita halutulla kaliiberilla (max 130 mm). Reikälevyleikkurilla saadaan valmistettua kolmiulotteisia tuotteita, kuten pullia, Cevapciciä tai kebabia niin liha- kuin kasvisperäisestäkin materiaalista. Suurempaan kaliiberiin ja kapasiteettiin (jopa 350 annosta/min) päästään sirppileikkurilla, jolla voidaan valmistaa tasaleikattuja tuotteita, kuten pihvejä, viipaleita tai nugetteja joko myllykäytöllä tai ilman.

 

Pienimuotoiseen tai artesaanituotteiden annosteluun soveltuu mainiosti ruiskun ulostuloon liitettävä käsiannostelija DV 85-1. Tällä helppokäyttöisellä annostelijalla on mahdollista annostella tarkasti hyvin erilaisia massoja joko suoraan pellille tai rasiaan. Annostelupään voi kätevästi vaihtaa sen mukaan onko annosteltava massa kiinteää vai juoksevaa, ja annostelua voidaan hienosäätää annostelunopeutta muuttamalla.

 

 

Juoksevien tuotteiden annosteluun on nyt saatavilla erityisellä suulakkeella ja männällä varustettu paineilmalla toimiva annosteluventtiili DV 85-3. Suulakeratkaisu 22 mm ulostulolla mahdollistaa tuotteen annostelun ilman valumista, jolloin annostarkkuus saadaan pidettyä erittäin hyvänä. Laite voidaan jälkikäteen muokata niin, että kiinteiden massojen annostelu onnistuu myös. Tämä pätee myös toiseen suuntaan eli jos teillä on jo olemassa oleva DV 85-3 annostelumäntä, niin se on mahdollista muokata juokseville tuotteille soveltuvaksi.

 

 

Uusi korkean kapasiteetin venttiilitön annostelulaite DS 552 mahdollistaa annostelun jopa 24 linjalle rasiaan, taikinamatolle tai syvävetopakkauksiin. Kolme eri kaliiberivaihtoehtoa ja yli tusina suutinvaihtoehtoa mahdollistavat niin kiinteän kuin juoksevankin massan annostelun haluttuun muotoon. Servokäyttöinen virtauksenjakaja takaa, että annostarkkuus pysyy erittäin hyvänä. Annostelu on mahdollista toteuttaa joko staattisesti tai tarvittaessa ylös-alas-liikkuvalla kehikolla.

 

 

Taikinan annosteluun ja leikkaukseen on saatavilla uusi jatkuvatoiminen servo-ohjattu SE 442-1. Lyhyt putkitus ruiskun ja annostelulaitteen välillä sekä sirppimallinen leikkuri takaavat, että massaan kohdistuu mahdollisimman vähän vaivausta. Näin ollen esimerkiksi herkän vehnätaikinan (mm. pizza, paahtoleipä, limppu) leikkaus ja annostelu onnistuu vaivattomasti ja tarkasti. Laitteella on mahdollista päästä jopa 12 000 annoksen tuntikapasiteettiin riippuen tuotteesta.

 

Lisätiedot Vesantin konemyyjiltä, kysy rohkeasti lisää.

 

Vesantin konemyynti toivottaa teille mukavaa kevättä!