Maja

MAJAn perustaja Hermann Schill alkoi jo vuonna 1925 kehittämään koneita lihanjalostajille. Virallisesti MAJA perustettiin kuitenkin vuonna 1955 Kehlissä, Lounais-Saksassa, ja tänä päivänä sitä johdetaan kolmannessa sukupolvessa. MAJA :ta löytyy koneita jään valmistukseen, kalvonpoiston ja nahkontaan sekä viipalointiin. Yritys on maailmanlaajuisesti tunnettu erityisesti koneidensa korkeasta laadusta ja tarkkuudesta.

Päämiehen omalle sivustolle

Kamaranvuolu- ja kalvonpoistokoneet

MAJAn valikoimasta löytyy monenlaisia koneita tuoreen lihan ja kalan käsittelyyn. Kamara, kalvot ja rasvat on mahdollista poistaa lihasta sekä manuaalisilla avokoneilla että läpiajettavilla automaattikoneilla. MAJAlta löytyy ratkaisu myös kalan nahontaan. Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta laitteiden saanto, turvallisuus, teho ja kestävyys paranevat koko ajan.

Määräpaino- ja annosleikkurit

Leikkeiden ja pihvien leikkaamiseen MAJAlta on saatavilla kolmea automaatiotasoltaan erilaista konetta. Läpiajettavat koneet ohjaavat ja puristavat lihan joko vertikaalisten tai horisontaalisten teriensä läpi. Leikkaus on tasaisen tarkka, joskaan leikatut palat eivät ole lihan epäsäännöllisen muodon vuoksi määräpainossa. Automaattisessa määräpaino leikkuukoneessa liha puolestaan puristetaan muotin sisällä kasaan ja syötetään terälle, jolloin määräpaino saavutetaan vaivattomasti. Tästä vielä pidemmälle automatisoitu versio syöttää leikatut palat halutunlaisena kokonaisuutena rasiaan.

MAJA on tuotekehityksessään panostanut erityisesti jäänmuodostustilan puhdistamisen helppouteen ja nopeuteen sekä manuaalisesti että automatisoituna. Tuotekehityksen tuloksena syntyi MAJAn HY-GEN-mallisto, jolla onnistuu sairaalatason jään tekeminen päivittäin uhraamatta siihen liiaksi kallista työaikaa.

MAJA HY-GEN -jäähilekoneet voi purkaa jäänmuodostustilan pesua varten helposti ja nopeasti ilman työkaluja. Laitteisiin on saatavilla myös viikkoajastinohjattu pesujärjestelmä. Mikäli koneen seisonta-aikaraja ylittyy, sisälle jäänyt vesi poistuu automaattisesti. MAJA erottuu muista myös tuotetun jään lämpötilan ( -7°C) osalta. Jää on kuivaa koivunlehtimäistä liusketta, jonka jäähdytyspinta-ala on suuri.