Täyttö, annostelu, muotoilu, pakkaus ja suljenta

Täyttö, annostelu, muotoilu, pakkaus ja suljenta

PowerHeater pohjautuu ekstruusioteknologiaan. Powerheater kohdistaa käsiteltävään tuotteeseen, tyypillisimmin emulsiopohjaiseen raaka-aineeseen, sekä mekaanista- että lämpöenergiaa.  Käsittelyn vaikutuksesta emulsio saa kiinteämmän suutuntuman ja rakenteen, joka muistuttaa lihan rakennetta kaikessa moninaisuudessaan.  Prosessi on tarkkaan hallittu, kustannustehokas ja turvallinen. Lopputuotteen ulkonäköä voidaan säätää erillisillä FlexiCut-leikkurilla, jonka avulla on mahdollista saada aikaan esimerkiksi suikalemaisia paloja tai lastuja.

Päämiehen omalle sivustolle

Puoliautomaattiset suljentalaitteet

Puoliautomaattisilla suljentalaitteilla varsinainen suljentaliike tehdään manuaalisesti. Annoksen sulkemisen jälkeen laite antaa ruiskulle annostelusignaalin. Pienemmästä ja yksinkertaisemmasta rakenteestaan huolimatta myös puoliautomaattisilla koneilla päästään varsin mukaviin tuntitehoihin sekä kaliiberikokoihin.

Päämiehen omalle sivustolle

Poly-clip system on automaattisulkijoiden maailman markkinajohtaja, jonka valikoimasta löytyy tuotteillesi sopiva laite niin tehon kuin kaliiberitarpeenkin osalta. Hygieeniset ja tehokkaat automaattisulkijat takaavat pötkötuotteille puhtaat suljentakohdat. Ruiskun antaman määräpainoisen annoksen jälkeen ruisku lähettää sulkijalaitteelle klipsaussignaalin. Annosten välinen tyhjä suoli kiristetään ja puristetaan tyhjäksi suljenta-alueelta, minkä jälkeen laite tarvitsee ainoastaan millisekunteja edellisen annoksen lopun ja seuraavan annoksen alun yhtäaikaiseen suljentaan ja annosten erottamiseen halutusta välistä. Kaliiberista riippuen laitteilla voidaan päästä jopa 300 annokseen minuutissa.

Päämiehen omalle sivustolle

Ruiskuun liitettävien Handtmann- ja Verbufa-muotoilulisälaitteiden avulla tuotteet saadaan haluttuun muotoon esimerkiksi pihviksi, pullaksi, tikuksi tai donitsiksi. Tarjolla on laaja valikoima eri ominaisuuksilla varustettuja ja eri tehoisia vaihtoehtoja. Lisälaitteiden avulla makkararuiskujen käyttöalue laajentuu huomattavasti. Muotoilulisälaite RF 440 soveltuu lihapyöryköiden ja pihvien muotoiluun pienille ja keskisuurille yrityksille.

FS 510:lla puolestaan voidaan katkaista erilaisia suolettomia tuotteita erittäin tehokkaasti ja tarkasti ja jakaa tuotevirta jopa 24 eri osaan horisontaalisesti. Laite soveltuu niin liha-, juusto-, kala- kuin kasvistuotteille. Co-ekstruusiolaitteella kahden ruiskun tuotevirta voidaan yhdistää siten, että yhden ruiskun massa tulee tuotteen pintaan ja toisen ytimeen. Myös Co-ekstruusiolaitteella onnistuu tuotteen muotoilu

Päämiehen omalle sivustolle

Handtmannin AL-linjat ovat tehokkaita apuvälineitä ruokamakkaran tuotantoon. Ruiskuun yhdistettynä, mallista riippuen linjalla onnistuu annostelu, pituusannostelu, automaattinen suolensyöttö, katkonta ja koukkuradalle ripustus. Jokaiselle suolityypille löytyy sopiva ratkaisu. Niin kutsuttu revolverimalli on uusi lisäys valikoimaan. Täyttöputkeen voidaan asettaa uusi suoli sillä välin kun edellinen on vielä ajossa, jolloin tuotanto nopeutuu huomattavasti.

Päämiehen omalle sivustolle

Handtmannin makkararuiskuinakin tunnetut vakuumitäyttölaitteet ja niihin liittyvät annostelu- ja muotoilulisälaitteet tunnetaan erityisesti toimintavarmuudestaan ja annostelutarkkuudestaan. Nimestään huolimatta makkararuiskut soveltuvat muidenkin tuotteiden annosteluun ja niitä on käytössä kaikilla elintarvikealan sektoreilla.

Handtmannin laitteiden käyttäminen on helppoa suomenkielisen Windows-pohjaisen ohjausjärjestelmän ansiosta. Ruiskuja on saatavilla monessa eri teho- ja voimaluokassa ja niihin on tarjolla monia eri lisävarusteita, esimerkiksi lihamyllyvarustus sekä annostelu- ja muotoilulaitteita.

Päämiehen omalle sivustolle