Handtmann

Handtmann on maailman markkinajohtajia vakuumitäyttö-, annostelu- ja kiertolaitteiden valmistuksessa. Ydinosaamisensa ohella Handtmann tarjoaa runsaasti automaatiota lisääviä laitteita lihajalosteiden ja muiden elintarvikkeiden ainesosien muotoiluun, annosteluun, jauhamiseen, ripustamiseen ja pakkaamiseen. Elintarviketeollisuuden ulkopuolella Handtmann tunnetaan luotettavana komponenttien toimittajana myös lentokone- ja autoteollisuudessa.

Päämiehen omalle sivustolle

Handtmann vakuumitäyttölaitteeseen on saatavilla lisävarusteena lihamyllyvarustus, jolla tuote voidaan ajaa haluttuun partikkelikokoon. Ruiskun ja myllyn nopeuksia voidaan säätää toisistaan riippumatta, jolloin tuote saadaan vaivattomasti halutun näköiseksi. Jauhelihalinjassa erillinen katkontalaite pätkii jauhelihamaton giljotiiniperiaatteella haluttuun kokoon ja siten eri pakkauksiin sopivaksi.

Ruiskuun liitettävien Handtmann- ja Verbufa-muotoilulisälaitteiden avulla tuotteet saadaan haluttuun muotoon esimerkiksi pihviksi, pullaksi, tikuksi tai donitsiksi. Tarjolla on laaja valikoima eri ominaisuuksilla varustettuja ja eri tehoisia vaihtoehtoja. Lisälaitteiden avulla makkararuiskujen käyttöalue laajentuu huomattavasti. Muotoilulisälaite RF 440 soveltuu lihapyöryköiden ja pihvien muotoiluun pienille ja keskisuurille yrityksille.

FS 510:lla puolestaan voidaan katkaista erilaisia suolettomia tuotteita erittäin tehokkaasti ja tarkasti ja jakaa tuotevirta jopa 24 eri osaan horisontaalisesti. Laite soveltuu niin liha-, juusto-, kala- kuin kasvistuotteille. Co-ekstruusiolaitteella kahden ruiskun tuotevirta voidaan yhdistää siten, että yhden ruiskun massa tulee tuotteen pintaan ja toisen ytimeen. Myös Co-ekstruusiolaitteella onnistuu tuotteen muotoilu

AL-linjat

Handtmannin AL-linjat ovat tehokkaita apuvälineitä ruokamakkaran tuotantoon. Ruiskuun yhdistettynä, mallista riippuen linjalla onnistuu annostelu, pituusannostelu, automaattinen suolensyöttö, katkonta ja koukkuradalle ripustus. Jokaiselle suolityypille löytyy sopiva ratkaisu. Niin kutsuttu revolverimalli on uusi lisäys valikoimaan. Täyttöputkeen voidaan asettaa uusi suoli sillä välin kun edellinen on vielä ajossa, jolloin tuotanto nopeutuu huomattavasti.

Handtmannin makkararuiskuinakin tunnetut vakuumitäyttölaitteet ja niihin liittyvät annostelu- ja muotoilulisälaitteet tunnetaan erityisesti toimintavarmuudestaan ja annostelutarkkuudestaan. Nimestään huolimatta makkararuiskut soveltuvat muidenkin tuotteiden annosteluun ja niitä on käytössä kaikilla elintarvikealan sektoreilla.

Handtmannin laitteiden käyttäminen on helppoa suomenkielisen Windows-pohjaisen ohjausjärjestelmän ansiosta. Ruiskuja on saatavilla monessa eri teho- ja voimaluokassa ja niihin on tarjolla monia eri lisävarusteita, esimerkiksi lihamyllyvarustus sekä annostelu- ja muotoilulaitteita.