Inject Star

Itävaltalainen Inject Star on valmistanut koneita lihateollisuuden tarpeisiin jo yli 40 vuotta. Yritys tunnetaan eritoten laajasta tuotevalikoimastaan ja ratkaisuista, jotka räätälöidään vastaamaan asiakkaan tarpeita. Tuotteita löytyy suolaukseen, esikäsittelyyn (separaattorit, luuprässit), sekoitukseen ja maseeraukseen sekä kypsennykseen. Vuonna 2012 Inject Starin omistukseen siirtyi Doleschal, joka on tunnettu ympäristöystävällisistä ja tehokkaista savustus-, keitto-, esi- ja jälkikypsytyslaitteista. Doleschal on panostanut tuotekehityksessään erityisesti ekologisiin ratkaisuihin, minkä vuoksi yritystä pidetään alansa kehitystyön edelläkävijänä. Doleschalilla on merkittävä jalansija Suomessa jokaisessa valmistamassaan laitetyypissä.

Päämiehen omalle sivustolle

Luuprässi

Luuprässillä saadaan tarkasti talteen kaikki liharaaka-aine. Se erottelee luista niihin jääneen lihan, ja eroteltua raaka-ainetta voidaan käyttää jalosteiden valmistamiseen.

Suolauskoneet

Kymmenien vuosien tuotekehityksen ansiosta Inject Star -suolauskoneet ovat alansa huippua. Valikoima sisältää laitteita lihan ja kalan käsittelyyn pienkoneista aina yli 11 000 kg/h kapasiteetin tehokoneisiin. Kehittyneen neulatekniikan ansiosta sekä luullisen että luuttoman lihan tasainen suolaus on vaivatonta. Neulapalkin neuloja voidaan ohjata yksittäin ja niiden liike on lineaarista. Neulapalkin vertikaalista liikealuetta voidaan säätää 5–22 cm. Neulat voidaan myös korvata osin tai kokonaan mureutustaltoilla.

Maseerauslaitteet ovat kehittyneet viime vuosina huimasti, ja Inject Star on ollut kehityksen kärjessä. Nykylaitteiden hienostunut ohjaustekniikka mahdollistaa entistä tuotelähtöisempien ohjelmien tekemisen. Koneita on saatavilla esimerkiksi vakuumi- tai jäähdytystekniikalla, horisontaalisina ja kallistuvina malleina sekä manuaalisesti tai imualtaalla täytettävinä vaihtoehtoina.

Doleschal savustus-, keitto- ja jäähdytyslaitteistot

Doleschal valmistaa korkealaatuisia ja ekologisia savustus-, keitto-, intensiivijäähdytys- ja kylmäsavustuslaitteita vuosikymmenien kokemuksella. Viime vuosina laitteistot ovat kehittyneet huomattavasti niin ohjauksen, toimintaperiaatteen kuin energiatehokkuudenkin saralla. Doleschal on panostanut tuotekehityksessään erityisesti ekologisiin ratkaisuihin, minkä vuoksi yritystä pidetään alansa kehitystyön edelläkävijänä.