Inotec

Vuonna 1988 perustettu Inotec valmistaa elintarvikeprosesseja automatisoivia laitteita erityisesti makkaranvalmistukseen. Tänä päivänä yritys on tunnettu etenkin makkaranerottelukoneistaan, mutta valikoima sisältää myös paljon muita laitetyyppejä - kuten klipsinpoistajia, sekoittimia ja maseerauslaitteita - joista voi koota jopa kokonaisia tuotantolinjoja.

Päämiehen omalle sivustolle

Variomix-spiraalisekoittimissa yhdistyy nopeus ja hellävaraisuus. Sekoittimissa on kaksi sisäkkäistä spiraalia, joita voidaan pyörittää itsenäisesti haluttuun suuntaan halutulla nopeudella. Sekoitettavaan materiaaliin ei spiraalimuodon ansiosta kohdistu lainkaan suoraa ja repivää liikettä. Näin esimerkiksi salaatit tai lihatuotteet pysyvät mahdollisimman ehyinä, mutta sekoittuvat silti nopeasti ja tehokkaasti. Variomix-sekoittimia on saatavilla 150–4000 litran kokoluokissa. Tarpeen tullen laitteen voi varustaa mm. keitto- tai jäähdytyssuuttimilla, vakuumi-, punnitus-, vesimittari- tai mikroaaltovarustuksella.

Makkarankatkontalaitteet

Inotecin makkarankatkontalaitteet ovat nopea ja luotettava vaihtoehto perinteisille erottelumenetelmille. Makkaravitja syötetään koneeseen, jossa se kuljetetaan kameran ohi. Kameran avulla kone ajoittaa leikkauksen makkaroiden kierrekohtiin, ja toisistaan puhtaasti irti leikatut makkarat tulevat hallitusti ulos koneen toisesta päästä. Inotecin menetelmä on toimiva, oli pakkauslinjassa katkontalaiteen perässä sitten robotti tai ihminen. Valikoimasta löytyy oikea laite eri suolityypeille ja kaliibereille sekä omansa myös suorille tai käyrille makkaroille.